Comença a escriure i premeu ENTRAR A LA RECERCA

Les obres de la nova Clínica Girona

A la fotografia destacada el perímetre i les obres de la nova Clínica Girona des de la vista privilegiada del balcó d’uns veïns, que molt amablement ens permeten accedir per poder fer fotos. Moltes gràcies!

Segueix des d’aquí l’estat de les obres de construcció de la nova Clínica Girona.

Octubre 2019

Edificació.- S’inicia la fase d’edificació de la nova Clínica Girona, per la part sud. Es comença a aixecar pilars i murs pel sostre de la planta menys tres quan encara s’està acabant de formigonar algunes parts de la llosa de fonamentació.

I també el mes d’octubre de 2019 es munta i entra en funcionament la tercera grua. Són tres.  A les dues grans grues situades a ambdós costats de l’edifici, fora del perímetre de construcció, s’ha afegit una tercera, ubicada al centre de l’edificació, per facilitar les tasques de distribució i proveïment de materials.

Setembre 2019

Fonamentació.- Les obres es troben al setembre de 2019 en fase de fonamentació. Un cop acabat tot el moviment de terra, s’ha buidat completament el terreny que ocuparà la nova Clínica, es continua extraient l’aigua freàtica de la zona i queden a la vista, totalment netes de terra, les pantalles de més de 20 metres de profunditat delimiten perfectament el perímetre.

Agost 2019.

La llosa de fonamentació. A l’agost de 2019 es comença a formigonar la primera pastilla de fonaments. És la construcció del que s’anomena “La llosa de fonamentació”, que serà la base formigonada de tot l’edifici.

Maig de 2019.

Buidatge de terra i visita d’obres.- El Gerent de la Clínica Girona, Carles Espígol, fa el 8 de maig de 2019 una visita a les obres de la nova Clínica de la mà dels arquitectes Patricio Martínez i Maximià Torruella de PMMT Arquitectes. Les obres van a bon ritme! Un cop acabades les pantalles perimetrals, al maig de 2019, es procedeix al drenatge de l’aigua freàtica i al buidatge de terra.

Març 2019

S’acaben les pantalles de formigó.- Al mes de març de 2019 s’acaben les els murs pantalla o pantalles de formigó del perímetre del nou edifici. Aquestes pantalles, amb una profunditat de més de 20 metres, delimiten totalment el perímetre del futur edifici i acaben en una “biga de coronació” que també es culmina durant la primavera de 2019, amb la qual cosa es continua amb la següent fase de buidatge de terra.

Febrer 2019

S’inicia la construcció de les pantalles i al buidatge de terra i aigua freàtica. En els primers mesos del 2019 es procedeix a la fase de fonamentació, amb la construcció de les pantalles que delimitaran el perímetre del nou edifici, així com es procedeix al buidatge de terra i d’aigua freàtica.

Febrer 2018 – Desembre 2018

L’inici de l’enderrocament de les antigues naus existents al solar i de la neteja i urbanització de la zona es fa el mes de febrer de 2018. Aquesta fase prèvia d’enderroc de les naus industrials, neteja ni urbanització del terreny, s’allarga uns quants mesos i es fa de manera més lenta del que és habitual per l’existència de fibro­ci­ment (uralita) als sostres d’algunes de les naus, cosa que obliga a realitzar aquests treballs amb mesu­res espe­ci­als. Hi ha un retard de mesos a l’hora de tirar a terra les naus que estaven a tocar de les vies del tren, per l’endarreriment dels permisos per part d’ADIF, que només va deixar fer aquestes demolicions en un període molt limitat de temps i de matinada. Fins passat l’estiu no comença a entrar la maquinària pesant i a finals de l’any 2018 s’inicien pròpiament les obres de construcció de la nova Clínica Girona a l’entrada sud de la ciutat.

L’obra en 360 graus

Agost de 2019

Un projecte de PMMT

El projecte arquitectònic de la futura Clínica Girona és signat per PMMT arquitectes. Serà un gran edi­fici amb tres plan­tes sub­terrànies i set per sobre del nivell del sòl a la banda que dona al car­rer Bar­ce­lona i cinc pel cos­tat de la via.

Segons descriu PMMT: “Es decideix fer un edifici nou a la mateixa ciutat que ampliarà molt la superfície de l’actual clínica, passarà d’uns 13.000 m2 a 41.000 m2. Ampliarà tots els serveis, convertint-se en una clínica referència a Catalunya. Aquesta nova clínica disposarà de serveis com el d’urgències, diàlisi, un servei de diagnosi per la imatge exemplar, amb 16 sales d’imatge, consultes externes, fecundació assistida, anatomia patològica, rehabilitació, laboratoris, oftalmologia, quiròfans, bloc obstètric, hospital de dia, angiografia, endoscòpia, UCI, unitats d’hospitalització i tots els serveis generals necessaris per al funcionament de la clínica com farmàcia, cuina, neteja, esterilització, magatzems, etc.”

La UTE: Rubau-Ortiz_Agefred

Els treballs de construcció de la nova Clínica són obra de la UTE liderada per Construccions Rubau, juntament amb Ortiz Agefred.

La direcció de l’execució de l’obra i el control de qualitat i la seguretat i salut d va a càrrec de l’empresa d’arquitectura tècnica AT2 Serveis. Tant de l’enderroc de les naus com tota la part de moviment de terres va a càrrec de Transports Mateu. I hi treballen també algunes altres empreses especialitzades com ara Terratest, que s’encarrega de la part de fonamentació i pantalles, o Bis Estructures, en tot el que fa referència a l’estructura de l’edifici.

La nova infraestructura ha d’estar enllestida a finals de 2020.

Amb la construcció de la nova seu, la Clínica avança cap a la medicina del futur http://ves.cat/en4u

@PMMT_ARQ   @Rubau_   @grupoortiznews  @AT2Serveis    #Agefred   #TransportsMateu

Vídeos

La llosa de fonamentació – Agost 2019


Visita d’obres – Maig 2019


Obres a bon ritme – Febrer 2019


Moviment de terres – Desembre 2018


Fotos

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies , cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies

COMENÇA A ESCRIURE I PREM ENTER PER BUSCAR