Comença a escriure i premeu ENTRAR A LA RECERCA

Les obres de la nova Clínica avancen a bon ritme

El Gerent de la Clínica Girona, Carles Espígol, ha fet el 8 de maig de 2019 una visita a les obres de la nova Clínica de la mà dels arquitectes Patricio Martínez i Maximià Torruella de PMMT Arquitectes. Les obres a bon ritme! Actualment, un cop acabades les pantalles perimetrals, s’està procedint al drenatge de l’aigua freàtica i al buidatge de terra.

Vídeo de la visita.

Acabades les “pantalles” del perímetre del nou edifici

Les obres de construcció de la nova Clínica Girona a l’entrada Sud de la ciutat avancen a bon ritme. Aquesta primavera de 2019 les pantalles que delimiten el perímetre del futur edifici ja són acabades així com  la biga de coronació de les mateixes, amb la qual cosa es continua amb la següent fase de buidatge de terra.

Aquí vídeo de l’estat de les obres a principis de primavera.

Les obres de la nova Clínica

L’inici de l’enderrocament de les antigues naus existents al solar i de la neteja i urbanització de la zona es va fer el mes de febrer de 2018. Aquesta fase prèvia d’enderroc de les naus industrials, neteja ni urbanització del terreny, es va allargar uns quants mesos i es van fer de manera més lenta del que és habitual per l’existència de fibro­ci­ment (uralita) als sostres d’algunes de les naus, cosa que va obligar a realitzar aquests treballs amb mesu­res espe­ci­als. També es va retardar uns mesos poder tirar a terra les naus que estaven a tocar de les vies del tren, per l’endarreriment dels permisos per part d’ADIF, que només va deixar fer aquestes obres en un període molt limitat de temps i de matinada. Fins passat l’estiu no va començar a entrar la maquinària pesant i a finals de l’any 2018 es van iniciar pròpiament les obres de construcció de la nova Clínica Girona.

En aquests primers mesos del 2019 s’està procedint a la fase de fonamentació, actualment en execució. El projecte arquitectònic de la futura Clínica Girona és signat per PMMT arquitectes. Serà un gran edi­fici amb tres plan­tes sub­terrànies i set per sobre del nivell del sòl a la banda que dona al car­rer Bar­ce­lona i cinc pel cos­tat de la via.

Segons descriu PMMT: “Es decideix fer un edifici nou a la mateixa ciutat que ampliarà molt la superfície de l’actual clínica, passarà d’uns 13.000 m2 a 41.000 m2. Ampliarà tots els serveis, convertint-se en una clínica referència a Catalunya. Aquesta nova clínica disposarà de serveis com el d’urgències, diàlisi, un servei de diagnosi per la imatge exemplar, amb 16 sales d’imatge, consultes externes, fecundació assistida, anatomia patològica, rehabilitació, laboratoris, oftalmologia, quiròfans, bloc obstètric, hospital de dia, angiografia, endoscòpia, UCI, unitats d’hospitalització i tots els serveis generals necessaris per al funcionament de la clínica com farmàcia, cuina, neteja, esterilització, magatzems, etc.”

Els treballs de construcció de la nova Clínica són obra de la UTE liderada per Construccions Rubau, juntament amb Ortiz i Agefred.

La direcció de l’execució de l’obra i el control de qualitat i la seguretat i salut d va a càrrec de l’empresa d’arquitectura tècnica AT2 Serveis. Tant de l’enderroc de les naus com tota la part de moviment de terres va a càrrec de Transports Mateu. I hi treballen també algunes altres empreses especialitzades com ara Terratest, que s’encarrega de la part de fonamentació i pantalles, o Bis Estructures, en tot el que fa referència a l’estructura de l’edifici.

La nova infraestructura ha d’estar enllestida a finals de 2020.

Amb la construcció de la nova seu, la Clínica avança cap a la medicina del futur http://ves.cat/en4u

@PMMT_ARQ   @Rubau_   @grupoortiznews  @AT2Serveis    #Agefred   #TransportsMateu

 

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies , cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies

COMENÇA A ESCRIURE I PREM ENTER PER BUSCAR