Comença a escriure i premeu ENTRAR A LA RECERCA

Recomanacions per l’extracció i conservació de la llet materna

Recomanacions per l'extracció i conservació de la llet materna

La llet materna es pot extreure per un ús posterior i ser utilitzada quan les circumstàncies impedeixen que la mare estigui amb el nadó, o per excés de llet.

Hi han dos tipus de tirallets:

  • Manuals: són útils però es necessita més temps per l’extracció de la llet.
  • Elèctrics: són els més recomanables, fan una bona succió sense cansar la mare.

Abans d’aplicar el tirallets és recomanable que la mare provoqui el reflex de sortida de llet estimulant els mugrons. L’ extracció es realitza cada 3 hores.

Conservació de la llet:

  • Calostre: a temperatura ambient de 12 a 24 hores.
  • Llet madura:
    1. Refrigerada: entre 0 i 4ºC de 5 a 8 dies.
    2. < 15ºC o en una nevera portàtil a base de blocs de gel fins a 24 hores.
    3. De 19-22ºC fins a 10 hores.
    4. En una habitació a temperatura ambient fins a 4 hores.
  • Llet congelada:
    1. En un congelador dins la nevera 2 setmanes.
    2. En un combi entre 3 i 4 mesos.
    3. En un congelador únic (sense nevera) a temperatura constant de -19ºC uns 6 mesos o més.

Envasos a utilitzar:

  • Els envasos de plàstic són la millor opció per conservar la llet a la nevera.
  • La llet és millor que sigui refrigerada i no congelada.
  • Una altra opció per refrigerar o congelar és utilitzar bosses dissenyades especialment per la conservació de la llet humana.
  • Quan la llet es congela s’expandeix, és molt important no emplenar les bosses ni els envasos del tot per permetre aquesta expansió.
  • La millor opció per descongelar la llet es deixar-la a la nevera, procés que dura unes 12 hores. Si es necessita un mètode més ràpid es pot fer al “bany maria” o amb un escalfa biberons.
  • Es recomana guardar la llet en envasos petits proporcionals a la llet que pren el nadó.
  • La llet fresca en repòs es separa formant dues capes, una de més líquida (la llet), i una de més espessa que forma una capa més fina a la superfície (greix). És important barrejar-la be abans de donar-li al nadó per mantenir les característiques nutricionals, intentant que no quedi cap resta enganxada a l’envàs.

Recomanacions per l’extracció i conservació de la llet materna

Deixa un comentari

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies , cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies

COMENÇA A ESCRIURE I PREM ENTER PER BUSCAR