Comença a escriure i premeu ENTRAR A LA RECERCA

Superat l’últim tràmit al ple perquè la Clínica Girona es traslladi a la carretera Barcelona

Ara només falta el vistiplau de la Comissió d’Urbanisme per poder començar les obres.

13 de juliol de 2015
Girona (ACN).-

El ple ha aprovat provisionalment el projecte que ha de permetre a la Clínica Girona traslladar-se a la carretera Barcelona. L’acord s’ha pres per la via d’urgència després que el consistori hagi estimat part de les al•legacions presentades per bancs i la propietat, que demanaven a l’ajuntament no rebaixar tant l’edificabilitat.

El punt ha comptat amb el vot a favor de tots els grups a excepció d’ERC-MES (abstenció) i la CUP (en contra). Ara el projecte només ha de superar un últim tràmit: el vistiplau de la Comissió d’Urbanisme. Un grup de treballadors han desplegat una pancarta on demanaven el suport del ple perquè l’equipament es mantingui a Girona i no hagi de marxar a Fornells.

La Clínica Girona ho té pràcticament tot de cara per traslladar-se a un nou edifici que es vol construir a la carretera Barcelona. L’ajuntament ha aprovat, per la via d’urgència, l’últim tràmit que havia de passar pel ple municipal. I ho ha fet amb el suport de tots els grups a excepció d’ERC-MES -que s’ha abstingut- i la CUP -que ha votat en contra.

El regidor de Sostenibilitat, Carles Ribas, ha defensat perquè el punt ha entrat a l’ordre del dia per la via d’urgència. Segons Ribas, un cop el consistori ha decidit acceptar bona part de les al•legacions, calia tancar ràpid la tramitació perquè el projecte superi l’últim pas a la Comissió d’Urbanisme al llarg de l’estiu.

“La zona de la carretera Barcelona està en un estat de degradació absoluta i ara tenim una oportunitat per resoldre aquest problema, que és complex des del punt de vista econòmic i jurídic”, ha manifestat. Entre d’altres, l’ajuntament ha acceptat augmentar el coeficient d’edificabilitat de l’espai, tal i com demanaven els bancs i la propietat.

El projecte inicial preveia una edificabilitat de l’1,89, però el govern va proposar reduir-ho fins a l’1,48. Finalment, però, l’equip de govern s’ha avingut a augmentar el coeficient fins a l’1,60. L’aprovació provisional d’aquest projecte ha de permetre als promotors de la clínica començar les obres quant més aviat millor. Clínica Girona ja té fet el pla funcional del nou centre i, un cop el projecte compti amb el vistiplau definitiu, vol posar fil a l’agulla per començar a aixecar l’edifici de 26.000 metres quadrats.

El regidor de la CUP, Lluc Salellas, ha criticat que el projecte no ha comptat amb debat ciutadà i també ha dit que, més enllà d’aixecar-se l’edifici de la clínica, no se sap què més s’hi encabirà en aquest espai. Una part d’aquesta parcel•la -concretament el bosc de la Pabordia- passarà a ser municipal després que la clínica l’hagi adquirit i l’hagi cedit al consistori. “Diuen que a banda de la clínica hi ha moltes altres coses però no ens concreten res”, ha manifestat.

El regidor d’ERC-MES, Martí Terés, ha criticat que el procediment s’ha fet amb “poca transparència” i que tampoc saben a què es dedicarà la zona verda que passa a mans municipals. Ara bé, ha reconegut que el consistori ha fet una operació “d’urbanisme creatiu” i que, “per responsabilitat”, el seu grup ha optat per l’abstenció.

Una operació que canvia Fornells per Girona.

Clínica Girona havia comprat fa dotze anys terrenys a Fornells de la Selva per fer-hi un nou edifici. Finalment, però, va canviar d’opinió i va optar per quedar-se a Girona. Per això, fa més d’un any que l’ajuntament es va posar a treballar per buscar la fórmula per permetre-ho.

La voluntat de la clínica privada és traslladar-se del centre de la ciutat a una parcel•la de 22.000 metres quadrats a la carretera Barcelona, amb la intenció d’inaugurar el nou edifici el 2018. Avui que el projecte passava per l’últim tràmit al plenari, un grup de treballadors han volgut demanar al ple que els donés suport per permetre que la clínica es quedi a la ciutat. Per això, han desplegat una pancarta on es podia llegir ‘Els 435 treballadors de Clínica Girona ens volem quedar a Girona’.

La zona que ocuparà la nova clínica està situada a l’espai on antigament hi havia les naus de la Citroën (ja enderrocades per una intervenció subsidiària de l’ajuntament) i d’altres espais industrials que ara estan abandonats i en un estat de molta degradació. Aquests són terrenys que estan en mans de bancs on estava previst que es fessin pisos però que, amb l’arribada de la crisi, han quedat sense desenvolupar.

A canvi del trasllat, es farà una requalificació dels usos de l’actual clínica -situada al carrer Joan Maragall- per permetre-hi usos comercials, hotelers i d’oficines. A més, Clínica Girona cedirà 200 metres quadrats al col•legi Verd perquè pugui ampliar el pati. L’operació es completa amb la cessió d’una finca de 19.700 metres quadrats a l’Avellaneda -anomenada el bosc de la Pabordia i sobre la qual la clínica tenia opció de compra- i que cedirà a l’ajuntament per destinar-la a zona verda.

Fotografia: ACN – Treballadors de Clínica Girona al ple de l’Ajuntament de Girona del 13 de juliol de 2015.

Nota informativa en pdf


Data: 14/07/2015
Més info: Notícia publicada Aldia.cat per EUROPA PRESS
Font: ALDIA.CAT – EUROPA PRESS

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies , cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies

COMENÇA A ESCRIURE I PREM ENTER PER BUSCAR