EL PUNT AVUI: La nova Clínica Girona tindrà més alçada per esquivar Adif

06/03/15 00:00 – GIRONA – DANI VILÀ
La nova urbanització que s’ha de desenvolupar a la carretera Barcelona, a l’entrada sud de Girona, s’enretirarà vint metres de la via del tren i així no es dependrà de permisos d’Adif per fer-hi qualsevol actuació. Així ho ha decidit el govern municipal de CiU i dilluns que ve portarà a ple aquesta modificació del planejament.

El fet que la línia del tren convencional no se soterri com estava previst ja obligava a canviar el projecte per adaptar-lo a aquesta realitat, però ara s’aprofita per tenir més llibertat i no anar a remolc d’Adif. El regidor d’urbanisme, Carles Ribas, assenyala que “la modificació que apliquem suposarà perdre amplada sobre el terreny que es preveia però això es pot guanyar amb més alçada”. El càlcul que han fet és que “els metres que perdem per allunyar-nos de la via es pot recuperar permetent una planta més”. Es tracta d’un tràmit important perquè és el sector on s’hi preveu construir la nova Clínica Girona. Això evitarà que calgui demanar permís i revisió de qualsevol projecte per part de l’Administrador d’Infraestructura (Adif) a cada pas que s’hagi de tirar endavant.

Ribas indica que amb aquest canvi del planejament sobre el projecte inicial previst “permetrà donar una major tranquil•litat global”. En el sector, està previst que s’hi faci un hotel amb un edifici de gran alçada, la Clínica Girona i, al voltant, un miler de pisos.

Més fàcil per la Clínica
El canvi de planejament suposarà que el projecte torni a posar-se a exposició pública i que s’hi puguin presentar al•legacions, però si s’aprova facilitarà els tràmits i agilitzarà el procés perquè la Clínica Girona pugui iniciar les obres de seguida que tingui el projecte a punt. Un projecte que els responsable del centre sanitari van anunciar que tindria un cost de 50 milions d’euros i tindria uns 25.000 metres quadrats al sector que havia ocupat l’antiga nau de la Citroën. Això permetrà abandonar l’actual edifici que se cediria en part al Col•legi Verd i la resta es reconvertiria en un centre comercial.

LA XIFRA
25.000 metres quadrats és l’edificabilitat que tindrà estimada la nova Clínica Girona quan es faci a l’accés sud.

Fotografia: Modificacions al sector on es farà la Clínica Girona i centenars de pisos a l’accés sud de Girona per no dependre d’Adif Foto: LLUÍS SERRAT

Nota informativa en PDF


Més info: Llegir la notícia al diari EL PUNT AVUI
Font: EL PUNT AVUI

COMENÇA A ESCRIURE I PREM ENTER PER BUSCAR