DIARI DE GIRONA: El ple fa el primer pas per traslladar la Clínica Girona amb les crítiques d´ICV i CUP

10.06.2014 | 09:00
GIRONA | LAURA FANALS El ple de Girona va aprovar ahir l´avanç per fer la modificació urbanística que permetrà a la Clínica Girona instal·lar-se a les antigues naus industrials de la carretera de Barcelona. La proposta va comptar amb el vot en contra de la CUP i ICV, mentre que PSC i PP hi van donar suport.

L´alcalde de Girona, Carles ­Puigdemont, va defensar que l´operació permetrà que la Clínica Girona -que utilitzen unes 750.000 persones l´any- es pugui quedar a la Girona. El regidor d´Urbanisme, Carles Ribas, va afegir que, a més, es podrà millorar l´entrada a Girona per la carretera Barcelona, que actualment es troba en una situació «problemàtica», amb les naus abandonades i amb l´anterior projecte urbanístic sense desenvolupar per la crisi econòmica i perquè el tren no s´ha acabat soterrant. En aquest sentit, Ribas va destacar que, dels 55.000 metres quadrats que hi haurà a la ciutat, 22.000 quedaran urbanitzats. A més, va recordar que la marxa de la clínica del centre de la ciutat permetrà guanyar espai per al pati del col·legi Verd i destinar a zona verda una finca de 19.700 metres quadrats a l´Avellaneda que la clínica cedirà a l´Ajuntament.

El portaveu ecosocialista, Joan Olòriz, es va mostrar molt crític amb el projecte, tot lamentant que no es conegui el preu que pagarà la clínica als bancs propietaris dels terrenys i preguntant-se si seria possible que fos l´Ajuntament qui se´ls quedés. A més, com que queda menys d´un any de les eleccions, va considerar que el debat s´hauria de plantejar durant la campanya electoral.

Des de la CUP, Jordi Navarro va indicar que, a més d´urbanístic, el debat és també és social i de model sanitari, perquè mentre la sanitat privada fa una operació d´aquesta envergadura la sanitat pública pateix importants retallades. A més, va qüestionar els problemes de mobilitat que comportarà la ubicació de la clínica a la perifèria de la ciutat i va demanar que els veïns de l´Eixample puguin dir-hi la seva a l´hora de decidir què es fa a l´espai que deixi buit la clínica.

El PP, en canvi, es va mostrar satisfet amb l´operació, perquè permetrà que la Clínica Girona no marxi de la ciutat. «És important no perquè no creiem en la idea d´àrea metropolitana, sinó perquè hi ha molts gironins que la fan servir», va indicar la seva portaveu, Concepció Veray.

La representant del PSC, Pia Bosch, es va mostrar d´acord amb la solució, tot i que va plantejar algunes qüestions com ara si hi ha alguna possibilitat de recuperar el cost de les obres subsidiàries que va haver de fer l´Ajuntament a les naus, com se solucionarà el problema acústic i què passarà amb el vial de connexió amb Fornells. A més, va reivindicar el Pla Director del Trueta.

L´Eixample vol debatre sobre la Clínica Girona

L´associació de veïns vol contribuir a decidir en què es converteix l´espai que el centre deixarà lliure

L´associació de veïns de l´Eixample ha reclamat un debat obert sobre l´espai que la Clínia Girona deixarà lliure quan es traslladi al sector de l´Avellaneda. Segons ha indicat l´associació, aquest seria el moment d´obrir un debat amb els veïns de la zona i de tot el barri per definir en què s´ha de convertir l´espai que pugui deixar la clínica.

Els membres de l´entitat veïnal creuen que és necessària la participació i també un procés col·laboratiu en un barri que «des de fa temps té manca d´espais públics, places, centres socials i espais verds on els veïns del barri es puguin trobar per fer vida de barri».

Els veïns afirmen que, «després de perdre el CAP ara fa uns anys, l´atenció sanitària de caràcter privat també sortirà del barri, dificultant encara més l´accés a la sanitat per part de molts veïns i veïnes del barri i la ciutat».

Davant d´aquesta situació, els residents a la zona confien que «l´Ajuntament iniciarà un diàleg amb els residents i altres actors de l´Eixample i, si cal, de la resta de la ciutat, per acabar de definir «un dels projectes urbanístics més importants de la ciutat en els propers anys».

Nota informativa en PDF


Més info: Llegir l’article al DIARI DE GIRONA
Font: DIARI DE GIRONA

COMENÇA A ESCRIURE I PREM ENTER PER BUSCAR