Comença a escriure i premeu ENTRAR A LA RECERCA

La migranya

La migranya és un tipus de mal de cap que normalment afecta a un sol costat del cap. Afecta més a les dones i a la gent jove. També pot aparèixer en els nens.

La migranya

El dolor és en punxades (com un batec), intens o moderat, i pot produir nàusees i vòmits i es repeteix. La llum i els sorolls empitjoren el dolor. El poden desencadenar coses tant habituals com els canvis d’horari de dormir, la falta o excés de dormir, el cansament, la menstruació, els canvis atmosfèrics, la ansietat o el estrès, determinats aliments (formatges, iogurts, embotits, salsitxes, xocolata o plats molt condimentats), begudes alcohòliques (vi) o medicaments (anticonceptius).

En algunes persones, abans del dolor, apareixen símptomes, anomenades “aura”, que avisen de que arriba un episodi de migranya:

  • Taques negres, línees com zig-zag o llums els ulls.
  • Pèrdua de visió d’un llum
  • Formigueig
  • Pèrdua de força d’un braç

No es coneix bé quina és la causa de la migranya, encara que moltes vegades pot ésser hereditària. Afecta més a les dones i a la gent jove. També pot aparèixer en els nens. Per fer diagnòstic d’aquesta malaltia, no es necessari fer cap analítica de sang ni radiografies.

Què es pot fer?

Per prevenir-lo, procuri detectar si alguna de les causes que hem anomenat més amunt pot ser el motiu de la seva migranya i tracti d’evitar-les.

  • Dormir amb un horari regular.
  • Acostumi a fer exercici de 30 a 40 minuts, 4 o 6 vegades a la setmana.
  • Caminar,nedar,anar amb bicicleta.
  • Intenti disminuir el estres diari.

Quan s’iniciï la crisis de migranya, preneu la medicació tal com el seu metge l’hi hagi indicat. Feu-ho tant aviat com noteu que comença el mal de cap. També l’ajudarà descansar en una habitació sense soroll ni llum. No abusi dels medicaments: podrien produir-li encara més migranya o mal de cap diari.

Quan cal consultar un servei d’Urgències?

Quan la medicació no sigui efectiva o tingui que prendre de manera constant, o si canvien les característiques habituals del dolor. Si el mal de cap s’acompanya de febre.

Deixa un comentari

Ús de cookies

Aquest lloc web fa servir galetes perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies , cliqueu l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies

COMENÇA A ESCRIURE I PREM ENTER PER BUSCAR